MENU
-
KEBAB Z OKIENKA
-
KEBAB W BUŁCE
KEBAB W LAWASZU
Oferta wyłącznie na wynos
-
Absolutne Specjały
-
Absolutne specjały
İskender – Sułtan Kebab
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane
i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.
Döner – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Lavaş
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Mięso serwujemy do momentu ścięcia całego kebaba
-
Sułtan z grilla
-
Sułtan z Grilla
Mięso grilowane z kawałkami gorącego pieczywa z sosem pomidorowym,
rozpuszczonym masłem i jogurtem, przygotowane według starotureckiej tradycji. -
Izgaralar
-
Izgaralar
Mięsa z grilla
Kuzu şiş
Grillowany szaszłyk barani około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Kuzu pirzola
Grillowana baranina z kością około 200g
– podawane trzykawałki mięsa z surówką i dodatkami do wyboru.Dana şiş
Grillowany szaszłyk cielęcy około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Urfa
Siekane baranie mięso około 180g, łagodnie przyprawione, zapiekane na szpadzie – podawane z surówką oraz dodatkami
Adana
Siekane baranie mięso około 180g, ostro przyprawione , zapiekane na szpadzie – podawane z surówką oraz dodatkami
Tavuk şiş
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 250 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Tavuk göğsü
Grillowana pierś z kurczaka około 200g. podawane z surówką i dodatkami
Köfte
Sześć małych mielonych kotlecików baranich z grilla około 210g. podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami
Acılı Köfte
Grillowane dwa ostre kotlety mielone około 180g. podawane z surówką i dodatkami.
Kaşarlı Köfte
Grillowane kotlety mielone około 180g. z tartym, żółtym serem podawane z surówką i dodatkami.
Köfte lavaş
Grillowane mielone mięso baranie około 250g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkie pieczywo tureckie podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, z surówką i dodatkami.
-
Zestawy mięs
-
Karişik izgaralar – zestawy mięs
podawane z ryżem (pilav), frytkami, chlebkiem tureckim, sosami i zestawem surówek
Köfte – mielone kotleciki baranie
Kaşarlı Köfte – kotleciki z żółtym serem
Tavuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka
Dana sis – szaszłyk z cielęciny
Adana – ostre mięso baranie pieczone na szpadzie,
Köfte lawasz – mięso baranie zapiekane w cieście ze świeżym szpinakiem
Dana sis – szaszłyk cielęcy
Köfte – mielone kotleciki baranie
Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie
Köfte – mielone kotleciki baranie
Acılı Köfte – ostry kotlecik
Kaşarlı Köfte – kotlecik z żółtym serem
Dana sis- szaszłyk z cielęciny
Kuzu pirzola – baranina z kością
Köfte – mielone kotleciki baranie
Acılı Köfte- ostry kotlecik
Kaşarlı Köfte- kotlecik z żółtym serem
Tuvuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka
Kuzu sis – szaszłyk barani
Köfte – mielone kotleciki baranie
Acılı Köfte – ostry kotlecik
Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie
Dana sis – szaszłyk z cielęciny
Dania sis – szaszłyk cielęcy
Kuzu sis – szaszłyk barani
Tuvuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka
Kuzu pirzola – baranina z kością
Köfte – mielone kotleciki baranie
Dana pirzola – cilęcina z kością
Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie
Adana – ostre mięso baranie piczeone na szpadzie
Kaşarlı Köfte – kotlecik z żółtym serem
-
Pide
-
Izgaralar
Mięsa z grilla
Kuzu şiş
Grillowany szaszłyk barani około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Dana şiş
Grillowany szaszłyk cielęcy około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Tavuk şiş
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Köfte
Trzu małe, mielone kotleciki baranie około 105 g. z grilla – podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami
Kaşarlı Köfte
Grilowany kotlet mielony około 90g. z tartym żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.
Köfte lavaş
Grilowane mielone mięso baranie około 125 g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówka i dodatki
İskender – Sułtan Kebab
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i scinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
DÖNER – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru, mała porcja 130 g.
-
Guvac
-
Izgaralar
Mięsa z grilla
Kuzu şiş
Grillowany szaszłyk barani około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Dana şiş
Grillowany szaszłyk cielęcy około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Tavuk şiş
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Köfte
Trzu małe, mielone kotleciki baranie około 105 g. z grilla – podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami
Kaşarlı Köfte
Grilowany kotlet mielony około 90g. z tartym żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.
Köfte lavaş
Grilowane mielone mięso baranie około 125 g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówka i dodatki
İskender – Sułtan Kebab
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i scinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
DÖNER – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru, mała porcja 130 g.
-
Beyti
-
Beyti
Mięso siekane z cielęciny i baraniny zawijane w grillowany lawasz, pokrojony na kawałki z sosem pomidorowym i rozpuszczonym masłem, podawane z ryżem i jogurtem.
KEBAB W BUŁCE
KEBAB W LAWASZU
Oferta wyłącznie na wynos
Absolutne specjały
İskender – Sułtan Kebab
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane
i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.
Döner – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Lavaş
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Mięso serwujemy do momentu ścięcia całego kebaba
Sułtan z Grilla
Mięso grilowane z kawałkami gorącego pieczywa z sosem pomidorowym,
rozpuszczonym masłem i jogurtem, przygotowane według starotureckiej tradycji.
Izgaralar
Mięsa z grilla
Kuzu şiş
Grillowany szaszłyk barani około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Kuzu pirzola
Grillowana baranina z kością około 200g
– podawane trzykawałki mięsa z surówką i dodatkami do wyboru.
Dana şiş
Grillowany szaszłyk cielęcy około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Urfa
Siekane baranie mięso około 180g, łagodnie przyprawione, zapiekane na szpadzie – podawane z surówką oraz dodatkami
Adana
Siekane baranie mięso około 180g, ostro przyprawione , zapiekane na szpadzie – podawane z surówką oraz dodatkami
Tavuk şiş
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 250 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Tavuk göğsü
Grillowana pierś z kurczaka około 200g. podawane z surówką i dodatkami
Köfte
Sześć małych mielonych kotlecików baranich z grilla około 210g. podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami
Acılı Köfte
Grillowane dwa ostre kotlety mielone około 180g. podawane z surówką i dodatkami.
Kaşarlı Köfte
Grillowane kotlety mielone około 180g. z tartym, żółtym serem podawane z surówką i dodatkami.
Köfte lavaş
Grillowane mielone mięso baranie około 250g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkie pieczywo tureckie podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, z surówką i dodatkami.
Karişik izgaralar – zestawy mięs
podawane z ryżem (pilav), frytkami, chlebkiem tureckim, sosami i zestawem surówek
Köfte – mielone kotleciki baranie
Kaşarlı Köfte – kotleciki z żółtym serem
Tavuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka
Dana sis – szaszłyk z cielęciny
Adana – ostre mięso baranie pieczone na szpadzie,
Köfte lawasz – mięso baranie zapiekane w cieście ze świeżym szpinakiem
Dana sis – szaszłyk cielęcy
Köfte – mielone kotleciki baranie
Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie
Köfte – mielone kotleciki baranie
Acılı Köfte – ostry kotlecik
Kaşarlı Köfte – kotlecik z żółtym serem
Dana sis- szaszłyk z cielęciny
Kuzu pirzola – baranina z kością
Köfte – mielone kotleciki baranie
Acılı Köfte- ostry kotlecik
Kaşarlı Köfte- kotlecik z żółtym serem
Tuvuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka
Kuzu sis – szaszłyk barani
Köfte – mielone kotleciki baranie
Acılı Köfte – ostry kotlecik
Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie
Dana sis – szaszłyk z cielęciny
Dania sis – szaszłyk cielęcy
Kuzu sis – szaszłyk barani
Tuvuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka
Kuzu pirzola – baranina z kością
Köfte – mielone kotleciki baranie
Dana pirzola – cilęcina z kością
Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie
Adana – ostre mięso baranie piczeone na szpadzie
Kaşarlı Köfte – kotlecik z żółtym serem
Izgaralar
Mięsa z grilla
Kuzu şiş
Grillowany szaszłyk barani około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Dana şiş
Grillowany szaszłyk cielęcy około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Tavuk şiş
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Köfte
Trzu małe, mielone kotleciki baranie około 105 g. z grilla – podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami
Kaşarlı Köfte
Grilowany kotlet mielony około 90g. z tartym żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.
Köfte lavaş
Grilowane mielone mięso baranie około 125 g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówka i dodatki
İskender – Sułtan Kebab
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i scinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
DÖNER – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru, mała porcja 130 g.
Izgaralar
Mięsa z grilla
Kuzu şiş
Grillowany szaszłyk barani około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Dana şiş
Grillowany szaszłyk cielęcy około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Tavuk şiş
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Köfte
Trzu małe, mielone kotleciki baranie około 105 g. z grilla – podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami
Kaşarlı Köfte
Grilowany kotlet mielony około 90g. z tartym żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.
Köfte lavaş
Grilowane mielone mięso baranie około 125 g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówka i dodatki
İskender – Sułtan Kebab
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i scinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
DÖNER – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru, mała porcja 130 g.
Beyti
Mięso siekane z cielęciny i baraniny zawijane w grillowany lawasz, pokrojony na kawałki z sosem pomidorowym i rozpuszczonym masłem, podawane z ryżem i jogurtem.
Dodatki
-
SAŁATKI
-
-
patlıcan Soslu 20
Smażone kawałki bakłażana w pysznym sosie ze świeżych pomidorów.
-
PATLICAN JOGURTLU 20
Smażone kawałki bakłażana w prawdziwym tureckim jogurcie z natką i świeżym czosnkiem.
-
EZME 20
Pasta na ostro z posiekanych pomidorów, ogórków z natką pietruszki i przyprawami.
-
PIYAZ 19
Gotowana, biała fasola ze świeżą papryką, pomidorem, cebulką i natką pietruszki w delikatnym sosie.
-
HUMUS 19
pasta z cieciorki z dodatkiem świeżego czosnku, sezamu i ziół.
-
ÇOBAN 19
Sałatka wiosenna ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki w oliwie.
-
SZOPSKA 22
Sałatka ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki z białym serem.
-
MEZE TABAĞI 45
Talerz różnych przystawek: Humus, Patlican soslu, Patlican jogurtlu, Ezme, Piyaz. Porcja około 750g
-
MEZE TABAĞI 48
Talerz różnych przystawek wg własnej kompozycji. Porcja około 750g
-
patlıcan kızartması 20
Smażone kawałki bakłażana w pysznym sosie ze świeżych pomidorów.
-
PATLICAN JOGURTLU 20
Smażone kawałki bakłażana w prawdziwym tureckim jogurcie z natką i świeżym czosnkiem.
-
EZME 20
Pasta na ostro z posiekanych pomidorów, ogórków z natką pietruszki i przyprawami.
-
PIYAZ 19
Gotowana, biała fasola ze świeżą papryką, pomidorem, cebulką i natką pietruszki w delikatnym sosie.
-
HUMUS 19
pasta z cieciorki z dodatkiem świeżego czosnku, sezamu i ziół.
-
ÇOBAN 19
Sałatka wiosenna ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki w oliwie.
-
SZOPSKA 22
Sałatka ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki z białym serem.
-
MEZE TABAĞI 45
Talerz różnych przystawek: Humus, Patlican soslu, Patlican jogurtlu, Ezme, Piyaz. Porcja około 750g
-
MEZE TABAĞI 48
Talerz różnych przystawek wg własnej kompozycji. Porcja około 750g
Absolutne specjały
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane
i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.
Döner – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Lavaş
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
-
-
Zupy
-
-
Desery
-
Desery
-
Napoje
-
Desery
-
patlıcan Soslu 20
Smażone kawałki bakłażana w pysznym sosie ze świeżych pomidorów.
-
PATLICAN JOGURTLU 20
Smażone kawałki bakłażana w prawdziwym tureckim jogurcie z natką i świeżym czosnkiem.
-
EZME 20
Pasta na ostro z posiekanych pomidorów, ogórków z natką pietruszki i przyprawami.
-
PIYAZ 19
Gotowana, biała fasola ze świeżą papryką, pomidorem, cebulką i natką pietruszki w delikatnym sosie.
-
HUMUS 19
pasta z cieciorki z dodatkiem świeżego czosnku, sezamu i ziół.
-
ÇOBAN 19
Sałatka wiosenna ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki w oliwie.
-
SZOPSKA 22
Sałatka ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki z białym serem.
-
MEZE TABAĞI 45
Talerz różnych przystawek: Humus, Patlican soslu, Patlican jogurtlu, Ezme, Piyaz. Porcja około 750g
-
MEZE TABAĞI 48
Talerz różnych przystawek wg własnej kompozycji. Porcja około 750g
-
patlıcan kızartması 20
Smażone kawałki bakłażana w pysznym sosie ze świeżych pomidorów.
-
PATLICAN JOGURTLU 20
Smażone kawałki bakłażana w prawdziwym tureckim jogurcie z natką i świeżym czosnkiem.
-
EZME 20
Pasta na ostro z posiekanych pomidorów, ogórków z natką pietruszki i przyprawami.
-
PIYAZ 19
Gotowana, biała fasola ze świeżą papryką, pomidorem, cebulką i natką pietruszki w delikatnym sosie.
-
HUMUS 19
pasta z cieciorki z dodatkiem świeżego czosnku, sezamu i ziół.
-
ÇOBAN 19
Sałatka wiosenna ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki w oliwie.
-
SZOPSKA 22
Sałatka ze świeżego pomidora, ogórka, papryki, cebulki i natki pietruszki z białym serem.
-
MEZE TABAĞI 45
Talerz różnych przystawek: Humus, Patlican soslu, Patlican jogurtlu, Ezme, Piyaz. Porcja około 750g
-
MEZE TABAĞI 48
Talerz różnych przystawek wg własnej kompozycji. Porcja około 750g
Absolutne specjały
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane
i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.
Döner – Kebab na talerzu
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Lavaş
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Desery