MENU

Absolutne specjały

İskender – Sułtan Kebab

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane

i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.

Döner – Kebab na talerzu

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.

Lavaş

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.

Mięso serwujemy do momentu ścięcia całego kebaba

Izgaralar

Mięsa z grilla

Kuzu şiş

Grillowany szaszłyk barani około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.

Kuzu pirzola

Grillowana baranina z kością około 200g
– podawane trzykawałki mięsa z surówką i dodatkami do wyboru.

Dana şiş

Grillowany szaszłyk cielęcy około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.

Urfa

Siekane baranie mięso około 180g,  łagodnie przyprawione, zapiekane na szpadzie – podawane z surówką oraz dodatkami

Adana

Siekane baranie mięso około 180g,  ostro przyprawione , zapiekane na szpadzie – podawane z surówką oraz dodatkami

Tavuk şiş

Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 250 g z surówką i dodatkami do wyboru.

Tavuk göğsü

Grillowana pierś z kurczaka około 200g. podawane z surówką i dodatkami

Köfte

Sześć małych mielonych kotlecików baranich z grilla około 210g. podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami

Acılı Köfte

Grillowane dwa ostre kotlety mielone około 180g. podawane z surówką i dodatkami.

Kaşarlı Köfte

Grillowane kotlety mielone około 180g. z tartym, żółtym serem podawane z surówką i dodatkami.

Köfte lavaş

Grillowane mielone mięso baranie około 250g.  ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkie pieczywo tureckie podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, z surówką i dodatkami.

Karişik izgaralar – zestawy mięs

podawane z ryżem (pilav), frytkami, chlebkiem tureckim, sosami i zestawem surówek

Köfte – mielone kotleciki baranie

Kaşarlı Köfte – kotleciki z żółtym serem

Tavuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka

Dana sis – szaszłyk z cielęciny

Adana – ostre mięso baranie pieczone na szpadzie,

Köfte lawasz – mięso baranie zapiekane w cieście ze świeżym szpinakiem

Dana sis – szaszłyk cielęcy

Köfte – mielone kotleciki baranie

Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie

Köfte – mielone kotleciki baranie

Acılı Köfte – ostry kotlecik

Kaşarlı Köfte – kotlecik z żółtym serem

Dana sis- szaszłyk z cielęciny

Kuzu pirzola – baranina z kością

Köfte – mielone kotleciki baranie

Acılı Köfte- ostry kotlecik

Kaşarlı Köfte- kotlecik z żółtym serem

Tuvuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka

Kuzu sis – szaszłyk barani

Köfte – mielone kotleciki baranie

Acılı Köfte – ostry kotlecik

Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie

Dana sis – szaszłyk z cielęciny

Dania sis – szaszłyk cielęcy

Kuzu sis – szaszłyk barani

Tuvuk sis – szaszłyk z piersi kurczaka

Kuzu pirzola – baranina z kością

Köfte – mielone kotleciki baranie

Dana pirzola – cilęcina z kością

Urfa – łagodne mięso baranie pieczone na szpadzie

Adana – ostre mięso baranie piczeone na szpadzie

Kaşarlı Köfte – kotlecik z żółtym serem

Izgaralar

Mięsa z grilla

Kuzu şiş

Grillowany szaszłyk barani około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.

Dana şiş

Grillowany szaszłyk cielęcy około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.

Tavuk şiş

Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.

Köfte

Trzu małe, mielone kotleciki baranie około 105 g. z grilla – podawane  z pastą paprykową, surówką i dodatkami

Kaşarlı Köfte

Grilowany kotlet mielony około 90g. z tartym żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.

Köfte lavaş

Grilowane mielone mięso baranie około 125 g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówka i dodatki

İskender – Sułtan Kebab

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i scinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.

DÖNER – Kebab na talerzu

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru, mała porcja 130 g.

Izgaralar

Mięsa z grilla

Kuzu şiş

Grillowany szaszłyk barani około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.

Dana şiş

Grillowany szaszłyk cielęcy około 100g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.

Tavuk şiş

Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.

Köfte

Trzu małe, mielone kotleciki baranie około 105 g. z grilla – podawane  z pastą paprykową, surówką i dodatkami

Kaşarlı Köfte

Grilowany kotlet mielony około 90g. z tartym żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.

Köfte lavaş

Grilowane mielone mięso baranie około 125 g. ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówka i dodatki

İskender – Sułtan Kebab

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i scinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.

DÖNER – Kebab na talerzu

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru, mała porcja 130 g.

Beyti

Mięso siekane z cielęciny i baraniny zawijane w grillowany lawasz, pokrojony na kawałki z sosem pomidorowym i rozpuszczonym masłem, podawane z ryżem i jogurtem.

Dodatki

Absolutne specjały

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane

i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.

Döner – Kebab na talerzu

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.

Lavaş

Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.