Kontakt
Jedna porcja około 250g
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane z kebabu
w cienkie plasterki na kawałkach pieczywa tureckiego, otulone sosem sułtańskim (sos pomidorowy
z masłem) z jogurtem tureckim uformowanym w dwie kule.
Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane
i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i dodatkami do wyboru.
Mięso baranio-cielęce ścinane z kebaba ze świeżymi warzywami (sałata, pomidor cebula)
rolowane w cienkim tureckim pieczywie z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Mięso grilowane z kawałkami gorącego pieczywa z sosem pomidorowym,
rozpuszczonym masłem i jogurtem, przygotowane według starotureckiej tradycji.
Mięso siekane z cielęciny i baraniny zawijane w grillowany lawasz, pokrojony na kawałki z sosem pomidorowym i rozpuszczonym masłem, podawane z ryżem i jogurtem.
Grillowany szaszłyk barani około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Grillowana baranina z kością około 200g
– podawane trzykawałki mięsa z surówką i dodatkami do wyboru.
Grillowany szaszłyk cielęcy około 200g – podawane dwa szaszłyki z surówką i dodatkami do wyboru.
Grillowana cielęcina z kością około 200g – podawane dwa kawałki mięsa z surówką
i dodatkami do wyboru.
Siekane, baranie mięso około 180g, łagodnie przyprawione, zapiekane na szpadzie
– podawane surówką oraz dodatkami.
Siekane, baranie mięso około 180g, łagodnie przyprawione, zapiekane na szpadzie
– podawane surówką oraz dodatkami.
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 250g z pomidorem, surówką i dodatkami do wyboru
Grillowana pierś z kurczaka około 200g z pomidorem, surówką i dodatkami do wyboru.
Sześć małych, mielonych kotlecików baranich około 200g z grilla
– podawane z pastą paprykową, pomidorem, surówką i dodatkami.
Dwa okrągłe kotlety mielone około 180g grillowane na ostro z pomidorem, surówką i dodatkami.
Grillowane kotlety mielone około 180g z tartym, żółtym serem podawane
z pomidorem, surówką i dodatkami.
Grillowane mielone mięso baranie około 250g ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, pomidorem, surówką i dodatkami.
Gulasz zapiekany w glinianym naczyniu ze świeżymi warzywami z cebulą, papryką, pomidorem, bakłażanem, pieczarkami w sosie z dodatkiem masełka, żółtym serem i pieczywem własnego wypieku.
Grillowany szaszłyk barani około 100 g – podawany z surówką i dodatkami do wyboru.
Grillowany szaszłyk cielęcy około 100 g – podawany z surówką i dodatkami do wyboru.
Grillowana cielęcina z kością około 100 g – podawana z surówką i dodatkami do wyboru.
Grillowany szaszłyk z piersi kurczaka około 125 g z surówką i dodatkami do wyboru.
Trzy mielone kotleciki baranie z grilla około 105 g
– podawane z pastą paprykową, surówką i dodatkami.
Grillowany kotlet mielony około 90 g z tartym, żółtym serem podawany z surówką i dodatkami.
Grillowane mielone mięso baranie około 125 g ze świeżym szpinakiem zawinięte w cienkim pieczywie tureckim, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym, surówką i dodatkami.